söndag 6 april 2014

Fiat Freemont..

Inför den kommande säsongen så har jag knutit till mig Björkmans Bil som en samarbetspartner, kommer under säsongen 2014-15 att ratta en Fiat Freemont av 2014-års modell. Känns riktigt bra och roligt att få möjligheten att testa Fiats nya slagskepp på min cykelturné genom Sverige.

En av anledningarn till att Fiat passade mycket bra som samarbetpartner var att bilen utrustats med 7 säten som standard, där den tredje raden har säten i normalstorlek, Freemont äridealisk för riktigt bekväma resor. Dörröppningarna på 90° och det enkla, längsgående glidsystemet (60/40) på den andra sätesraden underlättar åtkomsten till passagerarutrymmet. Barnen kan placeras bekvämt på två integrerade barnsäten (standard) bakom sina föräldrar på den främre sätesraden.

Tack vare två individuellt fällbara säten kan det väl tilltagna bagageutrymmet med två avdelningar anpassas till olika lastbehov med en maxkapacitet på 1 461 liter när andra och tredje radens stolar är nedfällda.

Kupétemperaturen är alltid perfekt tack vare en trezons klimatkontroll (standard) där man individuellt kan justera temperaturen för föraren, framsätespassageraren och passagerarna i baksätet med analoga kontroller eller via pekskärmen. I samtliga modeller har förar- och passagerarframsätena uppvärmning som kan aktiveras och justeras via pekskärmen.

Freemonts stil överraskar med en svängd instrumentbräda som ståtar med påfallande snygga kromdetaljer vilket framhäver instrumentpanelen, mittkonsolen och informations/underhållningssystemet.

Att köra Freemont innebär också att kunna njuta av den komfort och det välbefinnande som kommer från en högre körställning, förarsätets elektriska längdinställning i 6 lägen och ryggstödets justeringsmöjligheter i 4 positioner, nya rymliga och ergonomiska säten och mer än 20 förvaringsutrymmen (140 liter, vilket motsvarar en stadsbils bagageutrymme!), så du kan ha allt vad du behöver till hands.

passagerare maximal sikt sitter sätena i den andra raden högre än framsätena och den tredje raden är högre än den andra (s.k. biosittning).


Det andra som tilltalade mig mycket med Freemonten var all säkerhetaanordningar.

Aktiva säkerhetsanordningar utformade för att skydda dig när du kör. Med dessa system kan du inte bara kontrollera bilens bromsverkan, men också hastighet och stabilitet så att du kan köra absolut säkert.

Avkopplande och säker körning: den elektroniska farthållaren kontrollerar och håller önskad hastighet och hjälper dig på så sätt att inte överskrida hastighetsbegränsningarna

Förutom antiblockeringssystemet (ABS) med Brake Assist (bromshjälpsystem) har Freemont också ESP med Hill Holder-funktion. ESP hjälper till att styra fordonet vid kraftiga manövrar på vägen och håller bilen på rätt kurs. Hill Holder-funktionen har till uppgift att underlätta start i backe.

Genom att analysera och kombinera information från pedalerna, växellådan och motorn lägger Hill Holder-funktionen automatiskt på exakt den bromskraft du behöver för perfekta starter i backe.

Freemont har också det elektroniska krängningshämmande systemet (ERM) som stabiliserar fordonet vid extrema undanväjningsmanövrar. I Freemont kan du kontrollera bilen under häftiga manövrar på vägen och hålla den på rätt kurs tack vare det elektroniska stabiliseringsprogrammet (ESP). Den här anordningen förstärks av Hill Holder-funktionen som är framtagen för att underlätta start i backe. Genom att analysera och kombinera information från pedalerna, växellådan och motorn lägger Hill Holder-funktionen automatiskt på exakt den bromskraft du behöver för perfekta starter i backe.

Och antispinnsystemet (TCS) verkar för att behålla dragkraften genom att aktivera bromssystemet och, i vissa fall, minska motorkraften för att minimera hjulspinn vid acceleration.

Du kan lita på den smarta krängningsregleringen Trailer Sway Control (TSC) när du kör med ett släp kopplat till bilen. Med hjälp av speciella sensorer registrerar systemet varje krängning i släpet och handlar därefter genom att automatiskt lägga på rätt bromskraft på hjulen för att du ska behålla kontrollen och slippa farliga krängningar.

För att få optimal upplysning av vägen har Freemont Urban en skymningssensor för automatisk aktivering av strålkastarna. På så sätt underlättar den inte bara sikten, den maximerar också körkomforten.

Sen är det inte helt fel att ge familjen det den behöver på långa resor i Sverige. Med Freemont kan du, förutom att resa bekvämt, roa dig med att lyssna till din favoritmusik i den inbyggda audioanläggningen som har en 4,3 eller 8,4* tums färgpekskärm och kontrollfunktioner i ratten.

Följande funktioner finns i audioanläggningen:

Radio

CD-spelare

DVD-spelare

SD-kortläsare

USB-uttag


Audiodisplayen visar information om det aktuella spåret och du kan använda det för att söka efter musik per artist, kategori, album, genre eller spellista. Med den interaktiva displayen kan du också personanpassa inställningarna, styra klimatkontrollen, använda navigationssystemet (endast med 8,4*-tumsdisplay) och, tack vare handsfree Bluetoothanslutning, sköta dina telefonkontakter hands-free.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar